Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI
KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU PAŹDZIERNIKU 2019 r. WYNOSI 92 zł.
Płatność od 1 do 10 października gotówką lub przelewem :
PEKAO Bank Pekao S.A.
04 1240 3464 1111 0010 2782 0732
KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.
Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta, telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl
Szkoła Podstawowa nr 12 im. Czesława Niemena w Lubinie
JADŁOSPIS
WTOREK
01.10.2019 |
Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym.
Kotlet mielony wieprzowy.
Ziemniaki z koperkiem.
Mizeria z ogórka zielonego i kopru w jogurcie.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
189
195
129
90
85 |
ŚRODA
02.10.2019 |
Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym.
Bułki na parze z sosem kakaowym.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Jabłko – deser |
300 ml
2 szt
250 ml
1 szt |
175
130
85
51 |
CZWARTEK
03.10.2019
|
Zupa roslonik na wywarze drobiowym
Sztuka mięsa w sosie chrzanowym.
Kasza pęczak na sypko.
Buraczki czerwone z cebulką.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
150 g
150 g
100g
250 ml |
170
210
170
60
85 |
PIĄTEK
04.10.2019 |
Zupa rybna na łososiu.
Risotto warzywne z pietruszką zieloną.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
250 g
250ml |
120
195
85 |
PONIEDZIAŁEK
07.10.2019 |
Zupa fasolowa z kiełbasą.
Makaron z twarogiem i musem truskawkowo – bananowym.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Marchew – deser. |
300 ml
250 g
250 ml
0,5 szt |
200
195
85
30 |
WTOREK
08.10.2019 |
Zupa barszcz czerwony na wywarze drobiowym.
Kotlet schabowy panierowany.
Ziemniaki z koperkiem.
Surówka z kapusty białej, marchwi i kukurydzy.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
189
200
129
80
85 |
ŚRODA
09.10.2019 |
Żurek z jajkiem na wywarze drobiowym.
Fasolka po meksykańsku z kiełbasą i mięsem mielonym.
Chleb pszenno – żytni.
Banan – deser. |
300 ml
250 g
2 kromki
1 szt |
199
170
–
70 |
CZWARTEK
10.10.2019
|
Zupa pomidorowa z mini makaronem.
Filet drobiowy saute w ziołach.
Ziemniaki z koperkiem.
Surówka z marchwi z chrzanem.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
210
180
129
70
85 |
PIĄTEK
11.10.2019 |
Zupa szpinakowa jarska.
Filet rybny miruna saute w ziołach.
Ryż na sypko.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
130
120
195
60
85 |
|
|
|
|
WTOREK
15.10.2019 |
Zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze drobiowym.
Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym.
Kasza jęczmienna na sypko.
Ogórek kiszony.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
150 g
150 g
0,5 szt
250 ml |
150
210
185
40
85 |
ŚRODA
16.10.2019 |
Zupa ziemniaczana na wywarze drobiowym.
Bigos wiejski z kiełbasą i mięsem wieprzowym.
Chleb pszenno – żytni.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Jabłko – deser. |
300 ml
300 g
2 kromki
250 ml
1 szt |
180
220
–
85
40 |
CZWARTEK
17.10.2019
|
Zupa z zielonej fasolki szparagowej na wywarze drobiowym.
Filet drobiowy saute.
Ziemniaki z koperkiem.
Mieszanka sałat w sosie winegret.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
160
260
129
90
85 |
PIĄTEK
18.10.2019 |
Zupa krem marchwiowo – paprykowy z groszkiem ptysiowym.
Filet rybny mintaj panierowany.
Ryż na sypko.
Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i kukurydzy.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
120
85
195
80
85 |
PONIEDZIAŁEK
21.10.2019 |
Zupa węgierska z mięsem wieprzowym.
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Marchew – deser. |
300 ml
150 g
250 ml
0,5 szt |
190
210
85
30 |
WTOREK
22.10.2019 |
Rosół drobiowy z makaronem.
Udziec z kurczaka duszony.
Ziemniaki z koperkiem.
Ogórek zielony w sosie czosnkowym na bazie jogurtu typu greckiego.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
1 szt
150 g
100 g
250 ml |
200
150
129
60
85 |
ŚRODA
23.10.2019 |
Zupa krupnik na wywarze drobiowym.
Spaghetti mięsno – warzywne z serem typu gouda.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Jabłko – deser |
300 ml
250 g
250 ml
1 szt |
180
263
85
40 |
CZWARTEK
24.10.2019
|
Zupa brokułowa na wywarze drobiowym.
Gulasz z szynki.
Kasza gryczana na sypko.
Buraczki czerwone z cebulką.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
150 g
150 g
100 g
250 ml |
140
230
162
75
85 |
PIĄTEK
25.10.2019 |
Zupa ogórkowa jarska.
Paluszki rybne.
Ryż na sypko.
Surówka z marchwi z pomarańczą.
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
140
130
195
70
85 |
|
|
|
|
PONIEDZIAŁEK
28.10.2019 |
Zupa grochowa z kiełbasą. 9
Makaron z twarogiem i musem truskawkowym.7
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Marchew – deser. |
300 ml
300 g
250 ml
0,5 szt |
190
210
85
30 |
WTOREK
29.10.2019 |
Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym.7,9
Kotlet mielony drobiowy.
Ziemniaki z koperkiem.7
Sałata lodowa w sosie wiosennym.7
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana. |
300 ml
90 g
150 g
100 g
250 ml |
140
160
129
80
85 |
ŚRODA
30.10.2019
|
Zupa ryżowa na wywarze drobiowym.9
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i mięsem.1
Chleb pszenno – żytni.1
Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.
Jabłko – deser. |
300 ml
250 g
2 kromki
250 ml
1 szt |
130
210
–
85
40 |
LEGENDA: CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ
od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA
PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.
WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA
W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011
Z dnia 25 października 2011r.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
- Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.