Plik do pobrania: NOWY REGULAMIN STOŁÓWKI

  

KOSZT OBIADÓW W MIESIĄCU PAŹDZIERNIKU 2019 r. WYNOSI 92 zł.

Płatność od 1 do 10 października gotówką lub przelewem :

PEKAO Bank Pekao S.A.

04 1240 3464 1111 0010 2782 0732

KOSZT JEDNEGO OBIADU WYNOSI 4 zł.

Ze względu na procedury zamawiania towaru, nieobecność ucznia z powodu choroby lub innych przyczyn losowych w celu odpisu za obiady rodzic zobowiązany jest zgłosić najpóźniej w danym dniu do godziny 8.30 osobiście u intendenta,  telefonicznie pod numerem tel. 76 746 70 11 (ew. sekretariat: 76 724 95 70), mail: intendent@sp12lubin.edu.pl

Szkoła Podstawowa nr 12 im. Czesława Niemena w Lubinie                                   

JADŁOSPIS     

    

WTOREK

01.10.2019

Zupa kalafiorowa na wywarze drobiowym.   

Kotlet mielony wieprzowy.

Ziemniaki z koperkiem.

Mizeria z ogórka zielonego i kopru w jogurcie.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml   

90 g

150 g

100 g

250 ml

189   

195

129

90

85

    

ŚRODA

02.10.2019

Zupa ogórkowa na wywarze drobiowym.   

Bułki na parze z sosem kakaowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser

300 ml   

2 szt

250 ml

1 szt

175   

130

85

51

    

CZWARTEK

03.10.2019

 

Zupa roslonik na wywarze drobiowym   

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym.

Kasza pęczak na sypko.

Buraczki czerwone z cebulką.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml   

150 g

150 g

100g

250 ml

170   

210

170

60

85

    

PIĄTEK

04.10.2019

Zupa rybna na łososiu.   

Risotto warzywne z pietruszką zieloną.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml   

250 g

250ml

120   

195

85

 

     

PONIEDZIAŁEK

07.10.2019

Zupa fasolowa z kiełbasą.   

Makaron z twarogiem i musem truskawkowo – bananowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

300 ml   

250 g

250 ml

0,5 szt

200   

195

85

30

    

WTOREK

08.10.2019

Zupa barszcz czerwony na wywarze drobiowym.   

Kotlet schabowy panierowany.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z kapusty białej, marchwi i kukurydzy.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml   

90 g

150 g

100 g

250 ml

189   

200

129

80

85

    

ŚRODA

09.10.2019

Żurek z jajkiem na wywarze drobiowym.   

Fasolka po meksykańsku z kiełbasą i mięsem mielonym.

Chleb pszenno – żytni.

Banan – deser.

300 ml   

250 g

2 kromki

1 szt

199   

170

70

    

CZWARTEK

10.10.2019

 

Zupa pomidorowa z mini makaronem.   

Filet drobiowy saute w ziołach.

Ziemniaki z koperkiem.

Surówka z marchwi z chrzanem.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml   

90 g

150 g

100 g

250 ml

210   

180

129

70

85

    

PIĄTEK

11.10.2019

Zupa szpinakowa jarska.   

Filet rybny miruna saute w ziołach.

Ryż na sypko.

Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml   

90 g

150 g

100 g

250 ml

130   

120

195

60

85

       
   

WTOREK

15.10.2019

Zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze drobiowym.  

Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym.

Kasza jęczmienna na sypko.

Ogórek kiszony.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml  

150 g

150 g

0,5 szt

250 ml

150  

210

185

40

85

   

ŚRODA

16.10.2019

Zupa ziemniaczana na wywarze drobiowym.  

Bigos wiejski z kiełbasą i mięsem wieprzowym.

Chleb pszenno – żytni.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

300 ml  

300 g

2 kromki

250 ml

1 szt

180  

220

85

40

   

CZWARTEK

17.10.2019

 

Zupa z zielonej fasolki szparagowej na wywarze drobiowym.  

Filet drobiowy saute.

Ziemniaki z koperkiem.

Mieszanka sałat w sosie winegret.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml  

90 g

150 g

100 g

250 ml

160  

260

129

90

85

   

PIĄTEK

18.10.2019

Zupa krem marchwiowo – paprykowy z groszkiem ptysiowym.  

Filet rybny mintaj panierowany.

Ryż na sypko.

Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i kukurydzy.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml  

90 g

150 g

100 g

250 ml

120  

85

195

80

85

 

    

PONIEDZIAŁEK

21.10.2019

Zupa węgierska z mięsem wieprzowym.  

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

300 ml  

150 g

250 ml

0,5 szt

190  

210

85

30

   

WTOREK

22.10.2019

Rosół drobiowy z makaronem.  

Udziec z kurczaka duszony.

Ziemniaki z koperkiem.

Ogórek zielony w sosie czosnkowym na bazie jogurtu typu greckiego.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml  

1 szt

150 g

100 g

250 ml

200  

150

129

60

85

   

ŚRODA

23.10.2019

Zupa krupnik na wywarze drobiowym.  

Spaghetti mięsno – warzywne z serem typu gouda.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser

300 ml  

250 g

250 ml

1 szt

180  

263

85

40

   

CZWARTEK

24.10.2019

 

Zupa brokułowa na wywarze drobiowym.  

Gulasz z szynki.

Kasza gryczana na sypko.

Buraczki czerwone z cebulką.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml  

150 g

150 g

100 g

250 ml

140  

230

162

75

85

   

PIĄTEK

25.10.2019

Zupa ogórkowa jarska.  

Paluszki rybne.

Ryż na sypko.

Surówka z marchwi z pomarańczą.

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml  

90 g

150 g

100 g

250 ml

140  

130

195

70

85

       
 

PONIEDZIAŁEK

28.10.2019

Zupa grochowa z kiełbasą. 9

Makaron z twarogiem i musem truskawkowym.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Marchew – deser.

300 ml

300 g

250 ml

0,5 szt

190

210

85

30

 

WTOREK

29.10.2019

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowym.7,9

Kotlet mielony drobiowy.

Ziemniaki z koperkiem.7

Sałata lodowa w sosie wiosennym.7

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

300 ml

90 g

150 g

100 g

250 ml

140

160

129

80

85

 

ŚRODA

30.10.2019

 

Zupa ryżowa na wywarze drobiowym.9

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i mięsem.1

Chleb pszenno – żytni.1

Kompot owocowy/woda niegazowana średniozmineralizowana.

Jabłko – deser.

300 ml

250 g

2 kromki

250 ml

1 szt

130

210

85

40

 LEGENDA: CYFRAMI ZOSTAŁY OZNACZONE ALERGENY.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ZGODNIE Z REGULAMINEM STOŁÓWKI SZKOLNEJ WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ

od 1-go do 10-go DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

PO UPRZEDNIM ZŁOŻENIU DEKLARACJI O KORZYSTANIU Z OBIADÓW.

 

WPŁAT MOŻNA DOKONYWAĆ PRZELEWEM NA KONTO BANKOWE LUB GOTÓWKĄ U INTENDENTA

W GODZINACH OD 7.30 DO 15.00

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011

Z dnia 25 października 2011r.

 SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem: a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.